top of page

Ödüllü Fuar Stand Tasarım Firması: Arasta

Güncelleme tarihi: 14 Kas 2022


Ödüllü Fuar Stand Tasarım Firması: Arasta

Fuarlar işletmeler için en etkili pazarlama ve satış yöntemlerinin başında gelmektedir. Büyük ve kalabalık bir alanda firmayı öne çıkaracak olan en önemli etken fuar stand tasarımıdır. Alanında ödüllü bir fuar stand tasarım firması, bu konuda ileride daha iyi tasarımlar yapabileceğini kanıtlamış olur. Fuarlar sayesinde firmalar ürünlerini canlı olarak sergilerken hazırlanan video ve ses kayıtlarıyla en ince detaylarına kadar anlatabilme imkanı bulurlar. Öğrenme sürecinde ne kadar çok duyuya hitap edilirse öğrenmenin o kadar kalıcı olduğu bilimsel bir gerçektir. Fuarlar da işletmelerin ürün ve hizmetleri için müşterilerinin her duyularına hitap edebilecekleri bir ortam oluşturur.


YAZI İÇERİĞİ

Şu sorunun cevabına “Fuar stand tasarımı nasıl olmalı” konulu yazımızda yer vermiştik. Biz bu yazımızda tasarımı ödüle taşıyan etkenlerden bahsediyor olacağız.


FARK EDİLEBİLİR FUAR STAND TASARIMI

Fuar alanları çok büyük ve türüne göre katılımcı sayısı çok fazla olabilir. Yazının başında da belirttiğimiz gibi bu kalabalık içinde öne çıkmanın en etkili yolu fark edilebilir fuar stand tasarımıdır. Tabi ki tasarım dendiğinde hemen akla sadece dış görünüş gelmemelidir. Peki bir fuar standını fark edilebilir yapan nedir?

Modern ve güçlü tasarım ögeleriyle bezenmiş dış görünüme sahip fuar standları tabi ki hemen göze çarpacaktır. Güçlü bir kontrast oluşturan renklerin seçilmesi ve arkaplanda sunumu güçlendiren led ışıklar gibi detaylar fuar standını çabucak öne çıkarabilir. Ancak dikkat edilmesi gereken başka noktalar da mevcuttur.


ÖDÜLLÜ TASARIMLARIN PÜF NOKTALARI

Yine yukarıda belirttiğimiz gibi sadece dış görünüş ile fuar stand tasarım ödüllerinin verildiğini düşünenler yanılabilirler. O zaman jüriyi etkileyerek dereceye giren tasarımları öne çıkaran nedir?

Burada önce fuarın amacını düşünmek geliyor. Fuarların amacı firmaların ürünlerini ve hizmetlerini potansiyel müşterileri tanıtmasıdır. Doğal olarak da ilk maddenin ürünün ön plana çıkarılması diyebiliriz. Ürünü, mümkün olduğunca fark edilebilir şekilde sergilemenin yanı sıra onun özellikleri veya kullanımı ile ilgili bilgilerin verilebiliyor olması da önemlidir.

Örneğin sanayi tipi bir fırının şeklini fırını kullanan kişiler zaten az çok bilmektedir. Web ortamından da şekli, boyutları, harcadığı güç miktarı gibi teknik bilgilere rahatlıkla ulaşılabilmektedir. O zaman fuar katılımcısı ne bekler? Bu soruya verilecek cevabın en iyi şekilde yansıtılması firmayı tasarım ödülüne götürebilir.

Fırın nasıl çalışıyor, şefin ihtiyaçlarını ne ölçüde karşılıyor, şefe veya mutfak personeline ne kadar yardımcı oluyor. Tabi ki en önemlisi pişirme sonuçlarıdır. Eğer gelen müşteriler aynı fırının çalıştığını ve çok güzel pişirdiğini görürlerse daha fazla duyuya hitap edilmiş olur. Böylece müşteri daha çok etkilenmiş olur. Tasarım jürisi de aynı şekilde hareket edeceğinden bir müşteri mantığı ile düşünmek avantaj sağlayacaktır.


GÖRSEL ESTETİK

Dış tasarım için yukarıda her ne kadar tek önemli öge desek de yine de çok etkili bir eleman. Ancak biz sadece dış tasarımdan değil iç mekandaki görsel estetikten de bahsetmeliyiz. Bazen eklenen küçük bir görsel detay çok etki eden sonuçlar doğurabiliyor. Bu durumda da şunu söyleyebiliyoruz: Görsel malzeme kullanımdaki seçimler jüriyi etkiler.

Arkaplan ile etkili bir kontrast oluşturan ön plandaki görsel, tasarım ögesi veya sergilenen ürünler hem ambiyansı etkili hale getirir hem de sunum kalitesini artırır. Ürünlerin önüne geçmeyen ve tasarımdaki etkiyi güçlendiren ögeler estetik algısını oluştururlar. Doğru bir yerleşim, doğru renkler, doğru ışıklandırma ve doğru malzeme ile ödüle giden bir sonuç ortaya çıkar.


MODÜLERLİK

Modüler Fuar standı olarak geçen yapı malzemesi ile çok etkili tasarımlar yapılamamaktadır. Standart bir alan oluşturulabilir. Ancak biz burada yapılan tasarımın modülerliğinde bahsedeceğiz. Hem göze hoş gelen ögelerin yer alması, hem de ürünün ön plana çıkarılmasının yanı sıra standın farklı alan ve mekanlarda kullanılabilecek olması da önemli bir etkendir.

Planlama ve üretim aşamalarında gerçekleştirilen mühendislik işlemleri ile fuar standları modüler bir yapıda üretilebilir. Standın büyüklüğüne göre 1 hafta veya daha kısa bir zamanda monte edilebilir ve fuar sonunda demonte edilerek bir depoda muhafaza edilebilir. Farklı bir fuarda kullanılabiliyor olması da jürinin önem verdiği bir konu olmaktadır.


ARASTA MİMARLIK ÖDÜLLERİ

Arasta Mimari Tasarım firması özellikle Avrupa fuarlarında pek çok sayıda ödül kazanmıştır. Farklı fuarlarda 3 adet 1.lik ödülü bulunan Arasta’nın 2. Ve 3.lük ödülleri de bulunmaktadır. Dünyanın dört bir yanından katılan binlerce firma arasından bu kadar çok ödül alınması tesadüf ile açıklanamaz.

Yukarıda belirtilen temellerin yanında tasarımdan montaja her türlü değişkeni çok iyi analiz eden Arasta Mimarlık firması müşterilerine sorunsuz ve etkileyici bir fuar dönemi geçirecekleri bir ortam sunar.

68 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page